Fysio- & Manueel therapeut OMT

Remco Ruisz


CONTACT INFO
Specialisatie: Dry needling in combinatie met manuele therapie

Ik zit bijna 20 jaar in het vak en heb 18 jaar zelfstandig een fysiotherapiepraktijk gerund in Den Haag. Ik heb ervaring in topsportbegeleiding (hockey, rugby en taekwondo). Als mij 1 ding duidelijk is geworden is dat ik u nodig heb om samen een zo helder mogelijke doelstelling te bepalen en toe te werken naar wat u wilt bereiken. Ik bekijk klachten holistisch. Dat betekent dat ik probeer erachter te komen wat de oorzaak van de klachten zijn, volgens het bio-psycho-sociale model. Voor mij is de mens achter de klacht namelijk ook belangrijk.  Zonder feedback van u is het net als zoeken naar een speld in een hooiberg. Daarom is de samenwerking met u zo belangrijk. Ik kan het niet alleen, maar heb uw hulp nodig bij de behandeling, want we doen het samen.

Al bijna 10 jaar pas ik de combinatie toe van manuele therapie met dry needling. Dry needling in combinatie met manuele therapie blijkt een heel doeltreffende aanpak om klachten te elimineren. Hierbij worden zowel de spieren behandeld als ook de gewrichtsdisfuncties opgelost. De verantwoordelijkheid van de patiënt om oefeningen te doen voor zijn herstel (zoals spier versterken, rekken of balans- en coördinatietraining) zijn hierbij onmisbaar. Alleen als wij goed samenwerken komen we tot een goed resultaat.

Naast fysiotherapeut ben ik orthopedisch manueel therapeut (OMT), hetgeen een aparte stroming is binnen de manuele therapie. Ook heb ik een 2-jarige opleiding aan het IAS (International Academy for Sportscience) gevolgd.


© 2020 - Fysiotherapie van Hattem