Wat we doen

SCHOUDER REVALIDATIE

SCHOUDER REVALIDATIE

Veel mensen ervaren schouderpijn als een frustrerende klacht. Dit komt omdat schouderpijn al belemmerend  kan zijn bij simpele dagelijkse bezigheden zoals je aankleden of wanneer je iets op wilt pakken. Ook kan het je slaap behoorlijk verstoren. Dat helpt dan weer niet bij het herstel. Zo zit je snel in een neerwaartse spiraal.

De schouderklachten zijn niet altijd makkelijk te duiden. Wanneer voel ik het precies en waardoor komt dat? De fysiotherapeut kan helpen doorgronden waar de oorzaak van de klacht ligt, en deze vervolgens met jou oppakken. Op deze manier kunnen we de neerwaartse spiraal omkeren in een opwaartse spiraal.

Vaak zien we bij schouderklachten dat de belastbaarheid van de aangedane kant is verminderd of dat de aansturing van het gewricht door de pijn is verstoord.

Of jij nou klachten hebt bij een balsport, een krachtsport of gewoon bij je dagelijkse bezigheden, de fysiotherapeut stelt voor jouw specifieke klacht een behandelplan op om jouw schouder weer terug in optimale vorm te krijgen….


Vergoedingen
Fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Met de meeste zorgverzekeraars hebben wij contractuele afspraken gemaakt waardoor we een groot aantal behandelingen rechtstreeks aan hen kunnen declareren. In je polisvoorwaarden kun je checken welke behandelingen de basisverzekering of de aanvullende verzekering vergoed. Als je er niet uitkomt, helpen we je graag. We beschikken over een systeem waarbij we snel boven water krijgen wat je vergoed krijgt, zodat daarover geen onduidelijkheid bestaat.

© 2020 - Fysiotherapie van Hattem