Wat we doen

ACUPUNCTUUR

ACUPUNCTUUR

Al duizenden jaren lang worden er mensen van hun klachten af geholpen door het inzetten van acupunctuur. Vanuit de zienswijze van de Traditionele Chinese Geneeskunde worden (pijn)klachten en ziekten veroorzaakt door een disbalans in de levensenergie-stromen in het lichaam. Met acupunctuur kan de energiestroom in het lichaam weer in balans gebracht worden, waardoor klachten zullen verdwijnen of verminderen. Door middel van het plaatsen van een dunne naald op bepaalde plekken van het lichaam (acupunctuurpunten genaamd) wordt het lichaam geactiveerd om het energetisch evenwicht te herstellen.Vooral bij pijnklachten, maar ook bij andere chronische aandoeningen kan acupunctuur helpen.

Bij welke klachten

Acute / chronische pijnklachten, spijsverteringsklachten, klachten van de luchtwegen, neurlogische aandoeningen, gynaecologische klachten, spanningsklachten, zwangerschapsklachten, huidklachten en reumatische klachten


Vergoedingen

Acupunctuur zit in de meeste aanvullende verzekeringspakketten en wordt volledig of deels vergoed door de zorgverzekeraar. De kosten voor acupunctuur gaan niet van uw eigen risico af. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke vergoeding bij uw pakket hoort.

U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig om een afspraak bij mij te kunnen maken. Het kan wel raadzaam zijn om uw huisarts in te lichten wanneer u onder behandeling bij mij bent.
Een afspraak kan kosteloos geannuleerd worden mits u dit uiterlijk 24 uur vóór de geplande afspraak doet. Indien u later afzegt ben ik helaas genoodzaakt de consultkosten in rekening te brengen.

© 2020 - Fysiotherapie van Hattem