Wat we doen

BEHANDELINGEN


Verhelpen van bewegingsklachten

Fysiotherapie


Met fysiotherapie bevorderen we je herstel en verbeteren van lichamelijke functiesKlachten in het ‘bewegingsapparaat’

Manuele therapie


De wervelkolom en/of gewrichten van armen en benen.Hersteltrainingen na blessures

Sportfysiotherapie


Voor een gezond lichaam en gezonde geest is sporten van essentieel belang.


Meer behandelingen


Klachten of stoornissen aan de voeten.

PODOLOGIE


Ieder mens is uniek. Dat geldt ook voor zijn voeten. De linker– en rechtervoet zijn nooit gelijk. Ze verschillen bijvoorbeeld in vorm, grootte en lengte. Ook de stand van de voet verschilt. Daardoor ontstaat er een bepaalde belasting van de voet.


Spierklachten, herstel na operatie of blessure.

RSQ-BEHANDELING


De RSQ (uitgesproken als het Engelse ‘rescue’) is een elektronisch stimulatieapparaat dat met verschillende elektrische stroomvormen het menselijke neuromusculaire systeem prikkelt.Vooral schouder-, voet-, knie- en nekklachten.

MEDICAL TAPING


Bij  medical taping worden je spieren juist ondersteund in hun functie. Door de druk op de pijnreceptoren onder de opperhuid ook minder wordt, heb je door het gebruik van medical tape minder hinder van pijn.


Lokale spierklachten

DRY NEEDLING


Dry needling is een behandelmethode waarbij pijn en stijfheid als gevolg van triggerpoints in spieren wordt behandeld.

Dit resulteert in een snelle en directe pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit.Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen unieke wijze.

KINDER
FYSIOTHERAPIE


Om uw kind beter te laten functioneren in zijn fysieke en sociale omgeving.


(sport)

MASSAGE


Jouw lichaam bestaat voor een belangrijk deel uit spieren. Spieren die jou dagelijks laten bewegen en je lichaam stabiliteit geven en daarom onderhoud verdienen. Met massage bevorder je jouw herstel en kun je blessures helpen voorkomen.Vooral bij pijnklachten, maar ook andere chronische aandoeningen.

ACUPUNCTUUR


Door middel van het plaatsen van een dunne naald op bepaalde plekken van het lichaam (acupunctuurpunten genaamd) wordt het lichaam geactiveerd om het energetisch evenwicht te herstellen.


Voor hervatten van uw sportactiviteit na blessure of klacht

VELDREVALIDATIE


Wanneer u na een klacht of blessure weer uw sportactiviteiten wil gaan hervatten, kan het soms wenselijk zijn om met de fysiotherapeut op het veld te trainen.Vochtophoping in het lichaam, bijvoorbeeld bij een blessure of ontsteking

OEDEEMTHERAPIE


Het vasthouden van erg veel vocht kan zorgen voor een zwaar, gespannen of zelfs pijnlijk gevoel.


Klachten rondom het kaakgewricht, hoofd, aangezicht, nek en halsregio.

KAAKFYSIOTHERAPIE


De kaakfysiotherapeut is expert in pijn en functiestoornissen in het hoofd, hals en aangezichtsgebied en kan bij klachten in deze regio onderzoeken, adviseren en behandelen.De aanpak is meestal actief gericht.

SCHOUDER REVALIDATIE


Schouderklachten kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan. Meestal worden de klachten veroorzaakt door overbelasting van uw schouder, maar soms ook door een acuut trauma.


© 2020 - Fysiotherapie van Hattem